dcsimg

Future City - tävling för energiintresserade

Tänk att få spela dataspelet Sim City på skoltid! Och dessutom ha chansen att vinna 25 000 kronor i förstapris! Det kan bli verklighet om din klass är med och tävlar i Future City, tävlingen som VVS Tekniska Föreningen har dragit igång.

Tävlingen riktar sig till årskurs 6-9 och går ut på att bygga framtidens stad med alla samhällsfunktioner som måste finnas i en väl fungerande stad: till exempel bostäder, affärer, industrier, kraftverk, transportsystem och vattenförsörjning.

Bygger staden i Sim City

Eleverna bygger upp sin stad i Sim City, sedan ska de göra en fysisk, rörlig modell av sin framtidsstad. Dessutom ska varje lag skriva två uppsatser om staden. Den ena är en presentation och den andra ska följa följa ett tema som tävlingsledningen bestämmer. Går laget till final ska de även presentera sitt tävlingsbidrag muntligt.

Passar alla elever

Eftersom tävlingen innehåller så olika moment passar den alla elever: den som gillar datorspel, den som är kreativ och gillar att bygga saker med händerna, den som tycker om att skriva men även den som gillar att uppträda.

Tävlingens vision

Future City ska vara en kontaktyta mellan lärare, elever och näringslivet. Tävlingen ska öka kunskapen om teknik, naturvetenskap, ingenjörsyrket och om hur vi alla kan skapa ett hållbart samhälle.

Nästa tävling drar igång läsåret 2011-2012.

Dela med andra:
Skapad: 2009-10-19  |  Ändrad: 2011-05-06
Kontakt: Energikunskap 016-544 2000