dcsimg

Bli borgmästare för en dag!

I ett spel på webben kan du bli borgmästare för en dag och försöka uppnå det ultimata hållbara samhället.

Utmana dina klasskompisar i en tävling med SymbioCity Scenarios! Spelet ska på ett lustfyllt och pedagogiskt sätt visa vilka konsekvenser olika beslut får för stadens miljö.

- Spelet SymbioCity Scenarios är riktat till dem som fattar lokala beslut om utveckling och infrastruktur för sin stad, alltså dem som vi förr kallade borgmästare i Sverige. Vi vill lära ut den svenska systemsynen, och hur man kan uppnå synergieffekter genom att exempelvis använda spillvärme och se stadens avfall som en resurs snarare än ett problem, berättar Jennie Cato på Energimyndigheten.

Denna systemsyn har bidragit till att Sveriges koldioxidutsläpp minskat med 9% sedan 1990, samtidigt som ekonomin vuxit med 44 %.

Det går att spela spelet hur många gånger som helst. Spelaren får omedelbart poäng och feedback på sina beslut. De bästa resultaten hamnar på en "wall of fame" online. Spelet SymbioCity Scenarios togs fram av Exportrådet i samarbete med bland annat Energimyndigheten.

SymbioCity är en svensk plattform för att marknadsföra den svenska systemsynen kring hållbar stadsutveckling med hjälp av energi- och miljöteknik.

Starta spelet nu

Dela med andra:
Skapad: 2010-04-12  |  Ändrad: 2010-04-12
Kontakt: Energikunskap 016-544 2000
Sök i vår faktabas